"Нафтогаз" накопичив понад 19 млрд куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" накопичив понад 19 млрд куб. м газу

Енергетика
360
НАК "Нафтогаз України" на початок вересня 2011 р. накопичила в підземних сховищах 19,2 млрд куб. м газу, розповів глава держхолдингу Євген Бакулін, повідомляє ТСН.
"На сьогоднішній день у нас 19,2 мільярда кубометрів газу", - сказав Бакулін, підкресливши, що наявність у сховищах таких запасів газу забезпечить внутрішнє споживання країни в осінньо-зимовий опалювальний період 2011/2012 років.
України має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31 млрд куб. м.
Дванадцять сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК), 100% акцій якого належить НАК.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по Україні.
Нагадаємо, 30 серпня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в найближчі роки Україна скоротить обсяги закупівель газу в Росії в три рази. За його словами, у зв'язку з постійним зростанням цін на газ Україні зараз дешевше використовувати вугілля, ніж блакитне паливо.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас