"Нафтогаз" вважає, що він збиває ціни на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" вважає, що він збиває ціни на бензин

Енергетика
435
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" справляється із завданням стабілізації цін на внутрішньому ринку шляхом здійснення товарних інтервенцій з виробленими за давальницькою схемою на Лисичанському НПЗ нафтопродуктами, вважає голова правління держкомпанії Євген Бакулін.
"У нас не було завдання заробити максимум прибутку на даній операції, у нас було завдання запобігти спекулятивним сплескам цін на ринку нафтопродуктів... Прийшли періоди, коли знадобились вливання, ми вийшли на ринок, реалізували нафтопродукти і тим самим попередили сплески цін. Сьогодні ми цю завдання продовжуємо", - сказав він в ефірі "5 каналу".
Нагадаємо, що НАК "Нафтогаз України", починаючи з травня по вересень, з 13 анонсованих аукціонів вдалося провести лише шість, загальний сумарний обсяг реалізації на яких склав всього 35 тис. т нафтопродуктів (бензин марки А-95 - 2,5 тис. т, А-92 - 12,5 тис. т, ДП - 20 тис. т). За розрахунками OilNews, це становить близько 0,6% від загального балансу ринку нафтопродуктів України за травень-серпень 2011 року.
Нагадаємо, що "Нафтогаз України" почав давальницьку переробку нафти на "ЛІНІК" наприкінці квітня 2011 р. Офіційно обсяг переробленої нафти і умови процесингу компанія не розкриває, але, за даними OilNews, за квітень-липень НАК поставила в Лисичанськ 162 тис. т сировини.
Раніше повідомлялося про те, що ціна закупівлі нафти НАКом становить $784/т, що на $50/т дорожче нафти, що поставляється ТНК-ВР для власної переробки. Крім того, при купівлі нафти компанія використовувала ланцюжок посередників.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас