Янукович: У державній власності залишиться обмежена кількість підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: У державній власності залишиться обмежена кількість підприємств

Фондовий ринок
1110
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сьогодні, 6 вересня 2011 року відкрив урочисте засідання парламенту з нагоди 20-ї річниці проголошення Незалежності України і дев'яту сесію ВР VІ скликання.
У сесійній залі зареєструвалося 329 народних депутатів. В урочистостях взяли участь Президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр України Микола Азаров.
Виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради України Президент заявив про скорочення бюджетного дефіциту.
"За сім місяців 2011 р. загальний фонд перевиконаний і на сьогоднішній день спостерігається скорочення бюджетного дефіциту. Уже наступного року ми будемо спостерігати зростання економіки і посилення ролі регіонів", - заявив Янукович.
Крім того Президент заявив, що взяв під особистий контроль врахування думки Венеціанської комісії та Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо реформування виборчої системи.
Він зазначив, що реформування виборчої системи - серед найважливіших для країни. На думку Януковича, питання підготовки та впровадження такої реформи є одним з індикаторів розвитку суспільства.
Також Президент відмітив, що найближчим часом до Верховної Ради буде внесено невідкладний законопроект про адміністративні послуги.
"Найближчим часом мною буде внесено невідкладний законопроект про адміністративні послуги, яким будуть закладені основні принципи діяльності суб'єктів надання адміністративних послуг, прав і обов'язків фізичних та юридичних осіб щодо одержання адміністративних послуг", - заявив Янукович, зазначивши, що питання реформування сфери надання адміністративних послуг вимагає особливої ​​уваги.
Крім того, Янукович наголосив на необхідності завершення приватизаційного процесу. "Вважаю приватизацію одним з головних засобів підвищення ефективності національної економіки України. У зв'язку з цим потрібно зосередитися на завершенні приватизаційного процесу в Україні. Законодавча база приватизації вже давно не відповідає потребам сьогоднішнього дня. Ситуацію потрібно виправляти", - зазначив Президент.
Також він назвав земельну реформу найбільш пріоритетною у найближчій перспективі.
"Серед пріоритетних напрямків законотворчої роботи парламенту на найближчу перспективу хотів би виділити наступні: глибока реформа аграрного сектора, ключовою ланкою якої є реформа земельних відносин... тільки шляхом реформ ми зможемо забезпечити лідерські позиції України на світовому продовольчому ринку і відродити українське село. На черзі... законопроект про ринок земель. Вважаю, що з його схваленням реформа буде запущена на повну силу", - заявив Янукович.
Серед інших пріоритетних напрямків він назвав подальше поліпшення умов ведення бізнесу, модернізацію базових секторів та інфраструктури, прискорення інституційних перетворень.
Янукович також відзначив необхідність реформи сектору безпеки, адміністративної реформи та антикорупційної політики.
Ще до початку відкриття сесії депутати від опозиції планували в стінах парламенту висловити свій протест проти арешту Юлії Тимошенко. "У будь-якому випадку це не буде проста реакція з пихатим сидінням і вислуховуванням чергових дурниць з вуст чинного президента. Ми вже наслухалися з його виступів, що вина Тимошенко доведена, як він заявив у Душанбе", - сказав заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль.
Це призвело до того, що фракції БЮТБ і НУНС не взяли участь у пленарному засіданні Верховної Ради. За словами голови фракції НУНС Миколи Мартиненка, відповідне рішення було схвалене фракціями спільно. Крім того, він пояснив, що таке рішення було ухвалене через політичні переслідування і репресії, які відбуваються в Україні.
"Ми не будемо брати участь в сьогоднішньому засіданні, ми схвалили рішення залишити сесійну залу. У день, коли святкується 20-річчя незалежності України, ми бачимо згортання демократії і політичні репресії", - заявив Мартиненко.
Після завершення урочистої частини депутати перейдуть до планової роботи: виступу від фракцій і розгляду питань щодо порядку денного сесії.
За словами спікера Володимира Литвина, на дев'яту сесію ВР VI скликання виносяться 766 питань порядку денного, однак і цей список не остаточний. Спікер упевнений, що від Кабінету міністрів України, від народних депутатів та інших суб'єктів законодавчої ініціативи будуть надходити ті чи інші законодавчі положення.
Також Литвин запропонував не включати до порядку денного список з 171 законопроекту, оскільки вони "втратили актуальність або врегульовані схваленими законодавчими актами".
За словами Литвина, на сьогоднішній день у Верховній Раді зареєстровано 4 тис 783 законопроектів.
Також на сьогодні заплановано голосування із закону про пенсійну реформу, яке повинно виправити припущену парламентаріями помилку, коли при голосуванні цього законопроекту у другому читанні "пропустили" статтю, що збільшує навантаження на бюджет Пенсійного фонду на 42 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас