Зеллік: Зростання юаня допомогло стримати інфляцію в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеллік: Зростання юаня допомогло стримати інфляцію в Китаї

Валюта
322
Нещодавнє зростання юаня допомогло стримати зростання цін у Китаї, але поки ще рано говорити про перемогу Пекіна у війні з інфляцією. Про це заявив президент Світового банку Роберт Зеллік.
У довгостроковій перспективі КНР необхідне певне ребалансування економіки за допомогою збільшення внутрішнього попиту, тому що лише експорт та зарубіжні інвестиції не можуть поодинці забезпечити зростання економіки, сказав Зеллік репортерам у Пекіні, де завершував свій п'ятиденний візит в Піднебесну.
"У короткостроковій перспективі інфляція є найбільш важливим питанням для країни. І, я думаю, влада Китаю з великою увагою ставиться до цієї проблеми, тому що, дивлячись на історію країни, можна зробити висновок, що зростання цін може бути для неї вкрай дестабілізуючим фактором", - сказав глава Світового банку.
До поточного моменту юань зріс на 3,17% з початку року, однак інфляція все ще залишається високою і досягла рекорду трьох років у липні на рівні 6,5%, хоча Пекін і намагається з усіх сил стримувати зростання цін.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас