У Німеччині запропонували створити Сполучені Штати Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині запропонували створити Сполучені Штати Європи

Казна та Політика
1657
Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що Євросоюзу необхідна єдина фіскальна, економічна і соціальна політика, і пропонує створити Сполучені Штати Європи.
"Нинішня криза безжально виявила, що ми не можемо мати спільну зону євро без загальної фіскальної, економічної та соціальної політики. Нам доведеться поступитися національним суверенітетом. Це означає створення Сполучених Штатів Європи", - зазначив Герхард Шредер.
За ідеєю колишнього канцлера, Єврокомісію потрібно перетворити на уряд, який буде підконтрольний Європарламенту, передає BFM.ru з посиланням на Reuters.
Герхард Шредер також підтримує ініціативу канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі про необхідність створення фіскального союзу в єврозоні, що означає відмову країн-членів від суверенітету в сфері бюджетної політики.
"Криза дає реальну можливість досягти політичного союзу в Європі", - упевнений Шредер.
За його словами, тільки повна інтеграція дасть Євросоюзу шанс конкурувати з США та азійськими країнами.
Герхард Шредер обіймав посаду федерального канцлера Німеччини з жовтня 1998 року по листопад 2005 року. Після відставки він очолив комітет акціонерів North European Gas Pipeline Company, компанії-оператора Північно-Європейського газопроводу.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас