Нафта дешевшає на тлі негативних статданих з США та Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі негативних статданих з США та Китаю

Енергетика
529
Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі слабких макроекономічних даних у Китаї та США, які загострили стурбованість щодо ймовірного уповільнення зростання попиту на "чорне золото" з боку двох його найбільших споживачів, свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку знизилася на 0,63 долара, або на 0,73% - до 85,82 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 0,83 долара, або на 0,74% - до 111,5 долара за барель.
У п'ятницю стало відомо, що рівень безробіття в США в серпні поточного року залишився незмінним у порівнянні з липнем і склав 9,1%, при цьому кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки не змінилася, хоча аналітики очікували на його приріст на 65 тис. Експерти відзначають, що дані доповіді з ринку праці США в серпні стали найгіршими за останні 12 місяців.
Також з песимізмом на ринку були сприйняті дані про те, що індекс менеджерів із закупівель (PMI) у невиробничому секторі економіки Китаю в серпні знизився на 2 відсоткових пункту і склав 57,6%.
"Загальний фон є негативним у світлі даних з ринку праці в США, які підігрівають побоювання щодо ймовірності нової рецесії найбільшої світової економіки", - відзначає керуючий директор Commodity Broking Services Pty в Сіднеї Джонатан Барратт, чиї слова наводить агентство Bloomberg.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас