ЄС і МВФ призупинили переговори з Грецією з кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і МВФ призупинили переговори з Грецією з кредиту

Казна та Політика
469
Інспектори міжнародної "трійки" з Греції (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк) припинили переговори з грецькою владою з виділення країні наступного траншу з кредитної лінії на 110 млрд євро, відкритої в травні минулого року. Однак, за словами представників Мінфіну Греції, переговори поновляться через 10 днів, після того як буде готовий проект грецького бюджету на 2012 рік, передає Reuters.
"Перший цикл переговорів завершено. Інспектори повернуться до Афін через 10 днів, щоб розглянути бюджетний план на 2012 рік і завершити всі процедури", - повідомив неназваний представник міністерства, зазначивши, що "переговори не заморожені".
Тим часом грецькі ЗМІ пишуть, що в консультаціях "трійки" з місцевим урядом виникли проблеми, пов'язані з недостатнім виконанням Грецією бюджетних цілей, закладених в кредитній програмі ЄС-МВФ.
Напередодні агентство Reuters повідомило з посиланням на джерело, близьке до "трійки", що дефіцит бюджету Греції за підсумками року виявиться принаймні на 1 відсотковий пункт вищим за запланований показник. За словами джерела, це пов'язано з більш значним, ніж очікувалося, скороченням грецької економіки, недостатньою реалізацією деяких із затверджених заходів суворої економії і більш слабкими ефектами від уже проведених заходів.
Офіційний прогноз грецького уряду щодо бюджетного дефіциту за 2011 рік становить 7,6% від ВВП, однак тепер влада країни і представники міжнародної "трійки" кредиторів відштовхуються від оцінок дефіциту вище 8,5% ВВП.
Євросоюз, МВФ і Європейський центробанк за підсумками чергового огляду грецької програми скорочення бюджетного дефіциту повинні схвалити виділення країні нового кредитного траншу розміром 8 млрд євро. На додаток до чинної кредитної програми Євросоюз наприкінці липня схвалив новий план фінансової допомоги Греції на суму 109 млрд.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас