Китай попереджає про загрози світовій економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай попереджає про загрози світовій економіці

Казна та Політика
1081
Світовій економіці все більше загрожують уповільнення темпів зростання і висока інфляція, яка поступово переходить з країн у розвинені економіки. Про це заявив заступник голови Народного банку Китаю Ма Делун.
За словами Ма Делуна, уповільнення зростання економіки США, боргові проблеми Європи, а також погані показники Японії створюють реальну загрозу нової світової кризи. "Податково-бюджетній сфері США загрожує довгострокова нестабільність, суверенний борг європейських країн буде тільки збільшуватися, а бюджетний дефіцит Японії тільки рости", - цитує агентство Reuters банкіра.
"Державний борг ризикує стати головною проблемою, яка може перешкодити оздоровленню світової економіки", - упевнений заступник голови Центробанку Китаю. Уже зараз, за ​​словами Ма Делуна, "деякі країни, розвиваються відчувають наслідки уповільнення". Він також сказав про ризик інфляційного тиску. На його думку, одна з основних причин нинішньої інфляції - занадто висока глобальна ліквідність.
Інфляція в Китаї в липні виросла на 6,5% в річному обчисленні, що вище, ніж прогнозували експерти. Тим часом зростання споживчих цін у другій найбільшій економіці світу зростає, і уряд не може з ним впоратися навіть за рахунок підвищення базової ставки. На початку 2011 року Пекін планував знизити річну інфляцію до 4%.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас