Євросоюз ввів ембарго на сирійську нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз ввів ембарго на сирійську нафту

Енергетика
302
Європейський союз 2 вересня ввів ембарго на постачання нафтопродуктів з Сирії. Введення заборони стало реакцією на відмову Башара Асада припинити військові операції проти опозиціонерів.
Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Agence France-Presse і дипломатів.
На прохання Італії ембарго для вже укладених контрактів почне діяти 15 листопада 2011 року. У країни ЄС поставлялися близько 95% експортної сирійської нафти. Раніше аналогічну заборону ввели Сполучені Штати Америки. Загалом щорічні доходи Сирії від продажу нафтопродуктів за кордон оцінюються в 4 мільярди доларів.
Крім ембарго на ввезення нафтопродуктів ЄС і США ввели ряд інших санкцій по відношенню до режиму Асада. Вони передбачають заморожування рахунків і заборону на в'їзд в США та країни ЄС чиновників, причетних до застосування силових методів придушення народних виступів у Сирії.
Антиурядові виступи в Сирії почалися в березні 2011 року. Виступи опозиціонерів в різних містах жорстоко придушувались навіть після того, як у розмові з генсеком ООН Пан Гі Муном Башар Асад пообіцяв припинити всі військові операції.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас