Місто в Італії почало друкувати власні гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місто в Італії почало друкувати власні гроші

Валюта
1360
Невелике італійське місто Філеттіно в центрі Італії вирішило оголосити незалежність і почати друкувати власні гроші, висловивши таким чином незгоду з оголошеним урядом Сільвіо Берлусконі планом жорсткої економії.
Найбільше у Філеттіно, що в 100 км на схід від Риму, незадоволені урядовою пропозицією об'єднати населені пункти з кількістю жителів менше 1 тис. чоловік. У Філеттіно проживає лише 550.
Замість об'єднання з сусіднім містом Треві мер Філеттіно Лука Селларі хоче створити на зразок Сан-Марино незалежне князівство всередині Італії. Як підтвердження серйозності своїх намірів Селларі наказав міському банку почати випуск власних грошей - "Фіорі" (fiorito), на купюрах яких розміщена фотографія мера. Як стверджують в адміністрації Філеттіно, нова валюта вже почала ходіння в місті і приймається в місцевих магазинах нарівні з євро.
"Ми прагнемо реальної автономії від Італії, і в нас є фінансові можливості для цього", - цитує агентство Reuters главу "бунтівного" міста. Центральний уряд в Римі поки ніяк не коментує цю новину.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас