Податкова "вичавила" зі ЗМІ понад 2,5 мільйони гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова "вичавила" зі ЗМІ понад 2,5 мільйони гривень

Казна та Політика
366
Двадцять сім редакцій засобів масової інформації, перевірених Державною податковою службою України, за січень-серпні 2011 року донарахували до бюджету 2,6 мільйона гривень податків і зборів.
Як повідомила прес-служба відомства у вівторок з посиланням на заступника голови ДПСУ Олександра Клименко, перевірки не є спробою тиску на медіа або впливу на редакційну політику, передає Сегодня.
"Мас-медіа - впливовий і неупереджений інструмент формування суспільної думки, і я вдячний їм, в тому числі, і за конструктивну співпрацю з нашою службою. Однак, як і всі інші суб'єкти господарювання, ЗМІ повинні платити податки. Ми також не проявляємо жодної упередженості: в план перевірок нарівні з іншими підприємствами потрапляють тільки ті редакції, які, на думку наших аналітиків, мають ризики щодо ухилення від оподаткування", - зазначив Клименко.
За його словами, в судах перебуває п'ять позовів, що заперечують вердикти податківців, на суму 497 тис. грн.
Крім того, Клименко повідомив, що інформація про графік перевірок є відкритою, вона оприлюднюється на офіційному веб-сайті ДПСУ.
"Тобто, кожен має можливість підготуватися, навести лад у своїх справах і звітності й нічого не боятися", - підсумував Клименко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас