Лукашенко: Білорусь приверне до кінця року не менше 5 млрд дол інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусь приверне до кінця року не менше 5 млрд дол інвестицій

Казна та Політика
154
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про плани залучити до кінця поточного року не менше $5 млрд іноземних інвестицій.
"Крім експортної виручки в країну додатково буде залучено не менше $5 млрд від стратегічних інвесторів", - завив Лукашенко на нараді з соціально-економічних питань у вівторок.
Глава держави також заявив і про наявність інших джерел для виходу зі сформованої ситуації й стабілізації валютного ринку. При цьому він звернув особливу увагу на необхідність збільшення експорту, повернення в країну валютної виручки. "Проведена раніше корекція обмінного курсу (девальвація нацвалюти в травні) дозволила стимулювати експорт і скоротити імпорт. Ми відчули реальні результати, отримавши за сім місяців валютну виручку обсягом $25 млрд", - сказав Лукашенко.
За його словами, "валюти надійшло на $1 млрд більше, ніж витрачено, є хороша тенденція до виходу на позитивне сальдо у зовнішній торгівлі".
Між тим, він звернув увагу на те, що підприємства не повною мірою вживають заходів з повернення валютної виручки в країну. "Найважливіша задача на сьогодні - повернення валютної виручки в країну", - заявив глава держави. У зв'язку з цим він поставив перед урядом завдання, щоб "дебіторська заборгованість до кінця року складала не більше $2 млрд".
На початку серпня міністр економіки Білорусі Микола Снопков повідомив, що обсяг залучених чистих прямих іноземних інвестицій в Білорусі в 2011 році може скласти не більше $2 млрд.
Такий прогноз робився виходячи зі стану справ у регіонах, а також реалізації інвестиційних проектів у міністерствах і відомствах.
Тоді ж в апараті Радміну повідомили, що уряд Білорусі очікує на приплив чистих прямих іноземних інвестицій в 2011 році обсягом $2 млрд за планового завдання $6,4-6,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас