S&P не чекає на рецесію в єврозоні в найближчі 1,5 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P не чекає на рецесію в єврозоні в найближчі 1,5 роки

Казна та Політика
314
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's не чекає на нову рецесію в зоні обігу єдиної європейської валюти в осяжній перспективі. Водночас агентство не спокушається щодо стану справ в єврозоні та знизило прогноз із економічного зростання.
"Ми продовжуємо вважати, що повноцінного нового витка рецесії в єврозоні вдасться уникнути, оскільки бачимо кілька джерел підтримки економічного зростання в наступні 18 місяців", - зазначив головний економіст S&P з Європи Жан-Мішель Сі в звіті з економіки єврозони, опублікованому у вівторок.
Серед джерел зростання - попит на європейські товари з боку ринків, що розвиваються, а також відновлення обсягів капіталовкладень в корпоративному секторі єврозони. Однак агентство відзначає, що темпи економічного зростання в регіоні будуть залежати від рівня внутрішнього споживчого попиту, на який впливають високе безробіття і недавнє падіння фондових ринків.
"Ми вважаємо, що знижувальні ризики значні. Особливо потрібно уважно відстежувати тенденції в сфері споживчого попиту на найближчі квартали", - відзначається в доповіді.
Враховуючи можливість повторної рецесії і проблеми з суверенними боргами в Південній Європі, S&P прогнозує, що Європейський центральний банк візьме паузу в підвищенні відсоткових ставок до весни 2012 року.
Рейтингове агентство знизило свій прогноз щодо економічного зростання зони євро до 1,7% в 2011 році і до 1,5% в 2012-му з 1,9% і 1,8% зростання, прогнозованих у липні.
У II кварталі 2011-го зростання ВВП єврозони склало всього 0,2% щодо попереднього кварталу, тоді коли в I кварталі ВВП збільшився на 0,8%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас