Кількість збиткових банків у Росії зросла на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість збиткових банків у Росії зросла на 40%

Казна та Політика
289
Буквально за місяць кількість збиткових банків у Росії збільшилася відразу на 40% - серед проблемних на 1 серпня опинились 127 кредитних організацій проти 90 гравців, які показали негативний фінансовий результат місяцем раніше. Такі різкі зміни в кількості збиткових гравців на банківському ринку свідчать про масштаб проблеми достовірності банківської звітності, яка все частіше стає причиною відкликання ліцензій банків регулятором, пише "Комерсант".
Так, сукупний збиток кредитних організацій зріс з 2,229 млрд рублів до 4 млрд. Згідно з більш ранньою статистикою, на 1 червня та 1 травня у банківській системі було 153 проблемних гравця, тоді коли на першу квартальну дату - 1 квітня - 93 банки. Зі звітності на 1 березня випливає, що в категорії збиткових опинилось 198 гравців.
Така статистика свідчить про масштаб проблеми достовірності банківської звітності та різного підходу до її складання протягом року. Щодо хороші результати за системою в перші квартальні дати пов'язані з прагненням банків продемонструвати показники, від яких залежить дотримання ними нормативів і вимог. Зокрема, 1 квітня цього року банки чекали на завершення терміну дії мораторію на порушення вимог по прибутковості в рамках вимоги для участі в системі страхування внесків (ССВ) - він закінчився 30 червня 2011 року. Нагадаємо, що банки ризикували бути виключеними з ССВ у випадку, якщо продемонструють негативні фінансові результати протягом двох кварталів поспіль. Однак послаблення були збережені.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас