Начальник без диплома — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Начальник без диплома

Кримінал
1719
Лідер найбільшої фракції в міськраді від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський звинуватив начальника міського управління освіти Володимира Огура у використанні фальшивого диплома про вищу освіту. Кошулинський послався на викладачів економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, які заперечували, що Володимир Огура закінчив університет. Хоча в його дипломі сказано, що він закінчив у 1998 р. економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка за спеціальністю "фінанси і кредит", номер і серія диплома ЛР 216. Проте в тому році вуз видавав документи про вищу освіту серії ВК. Диплом під номером 216 видавався на денній формі навчання на фізичному факультеті, на заочній - на біологічному. Депутати провели перевірку і встановили, що в протоколі захисту дипломів і державних іспитів прізвище "Огура" не фігурує. Номери дипломів економічного факультету в 1998 р. повинні бути між 600 і 800, а у Огура - 216.
На звинувачення моментально відреагував мер міста Андрій Садовий. Він створив комісію, якій доручив перевірити справжність диплома, а також усунув Володимира Огуру від обов'язків начальника управління освіти Львівської міської ради на час перевірки його диплома. Мер запевнив, що якщо інформація про підробку диплома виявиться правдивою, керівник управління освіти буде негайно звільнений, а матеріали будуть передані в правоохоронні органи. Однак Огура був звільнений ще до висновків цієї комісії. Як повідомили в прес-службі Львівської міської ради, чиновник відразу ж після звинувачень "Свободи" подав заяву про звільнення за власним бажанням, і мер підписав його. Огура був звільнений "за згодою сторін".
Незабаром стали відомі висновки комісії - диплом фальшивий. "Комісія, створена за розпорядженням мера для проведення службового розслідування, підтвердила факт, що документ про освіту, який подав В.Огура, не видавався відповідним навчальним закладом", - повідомив заступник мера Львова з гуманітарних питань Василь Косів. Він додав, що комісія направила інформацію про результати службового розслідування у Львівське міське управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області. Крім того, комісія запропонувала меру доручити відділу кадрів проводити перевірку документів про освіту перед призначенням особи на відповідну посаду шляхом направлення відповідних запитів до навчальних закладів. Мер же пішов ще далі і доручив перевірити дипломи всіх 1325 співробітників мерії. "Законів ми не порушували, коли приймали Огуру на посаду", - сказав він. А також запевнив, що співробітник відділу кадрів, який халатно поставився до вивчення диплома Огури, буде покараний.
У той же час Косів повідомив, що мерія не була уповноважена перевіряти дипломи чиновників при прийомі на роботу. "Відділ кадрів не має обов'язку перевіряти дипломи претендентів на посаду, але цей гіркий досвід став для нас наукою", - заявив він. Одночасно постійна комісія з питань депутатської діяльності та законності Львівської міської ради попросила прокуратуру Львова розслідувати інцидент з Володимиром Огурою.
Примітно, що його кандидатура так і не була затверджена обласним управлінням освіти. За словами заступника начальника управління Романа Бабія, це сталося тому, що виникли претензії до його диплома. Згідно з Положенням про міське управління освіти, цю посаду може обіймати лише людина з повною вищою педагогічною освітою, а у Огури вона відсутня, у нього був диплом економіста, та й той, як з'ясувалося, був фальшивим.
За неофіційною інформацією, причиною появи компромату на Володимира Огуру могли стати "реформи", які він розпочав у системі освіти міста, а саме - ліквідація з 1 жовтня районних відділів освіти. Це залишило б без роботи десятки співробітників. А опозиційно налаштована до мера Львова Андрія Садового "Свобода" використала ситуацію, оскільки Огура є креатурою градоначальника. Близько року тому колишній директор школи, де навчаються діти мера, очолив відділ освіти Галицького району Львова, а незабаром і управління освіти міста. Сам Огура вже три дні не відповідає на телефонні дзвінки, а його колеги з мерії не знають про його місцезнаходження.
З 29 серпня мер Львова призначив виконуючим обов'язки начальника управління освіти Львівської міської ради Катерину Гороховську, яка до цього була заступником начальника Шевченківської райадміністрації Львова. У прес-службі Львівської мерії запевнили, що у Гороховської є вища освіта. Чиновниця закінчила Запорізький державний педагогічний інститут імені Грінченка.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас