Уряд Японії пішов у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії пішов у відставку

Казна та Політика
476
Уряд Японії в повному складі пішов у відставку. Як повідомили представники влади, це сталося напередодні сьогоднішнього засідання парламенту, під час якого очікується, що новим главою уряду стане Йосіхіто Нода, передає телеканал NHK. У разі обрання він стане 95-м японським прем'єр-міністром.
Нагадаємо, напередодні головою правлячої Демократичної партії Японії і, відповідно, майбутнім прем'єр-міністром країни (новообраному голові партії забезпечено портфель прем'єра в силу парламентської більшості Демократичної партії) було обрано Нода, раніше виконував обов'язки міністра фінансів. Він обійшов у другому турі голосування міністра економіки, торгівлі і промисловості Японії Банрі Кайєду.
Раніше стало відомо, що Наото Кан підтвердив свій намір піти у відставку з поста прем'єр-міністра Японії. Прийняти дане рішення політика змусило стрімке падіння його популярності у населення країни. У числі невдач Кана на політичному поприщі називають невчасну реакцію на катастрофу в Японії 11 березня 2011р., коли інфраструктура північно-східних районів країни була зруйнована найсильнішим за 140 років землетрусом і подальшим ним цунамі.
Новому прем'єр-міністру країни доведеться зіткнутися з усіма труднощами відновлювального періоду, включаючи проблеми, пов'язані з атомною енергетикою. Деякі аналітики стверджують, що новий глава уряду Японії (шостий за останні п'ять років), швидше за все, не довго протримається на цій посаді, враховуючи економічні проблеми і непросту ситуацію у вищих ешелонах влади. Його попередник Наото Кан пропрацював на посаді прем'єр-міністра всього 15 місяців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас