Екс-посол США: Янукович діє нелогічно і непослідовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-посол США: Янукович діє нелогічно і непослідовно

Казна та Політика
896
Віце-президент Центру постконфліктного миру і стабільності при Американському інституті миру, колишній посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що українська влада неправомірно переслідує екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.
Про це Тейлор заявив в інтерв'ю радіо "Свобода", повідомляє офіційний сайт Тимошенко.
"Були спроби усунути посередника "РосУкрЕнерго", яке було джерелом не всієї, але великої частини газової непрозорості. У прозорій бізнес-операції ви розумієте, що скільки коштує, за скільки купуєте, за скільки продаєте. Але цього не було з "РосУкрЕнерго". На певний час "РосУкрЕнерго" було усунуте. Це свого часу стало елементом цих скандальних домовленостей, за що сьогодні судять Юлію Тимошенко. Це був крок до прозорості. Прозорість повинна існувати в газовому бізнесі", - заявив він.
За словами Тейлора, Президент України Віктор Янукович діє нелогічно і непослідовно, ув'язнюючи лідерів опозиції.
"Важко зрозуміти, чому висуваються кримінальні звинувачення проти політичних рішень попередньої адміністрації. Одна справа - судити когось за кримінальні вчинки, тому що ніхто не вищий за закон, але судити когось за політичне рішення - так просто не роблять в демократії, яка дотримується закону. Це дуже поганий прецедент для майбутніх урядів. Наступний уряд може взятися судити нинішній. Це безумство", - зазначив колишній посол США.
Відповідаючи на питання, чи є це стимулом для нинішньої команди залишитися при владі вічно, Тейлор наголосив: "Залишитися при владі назавжди або вести дуже консервативну політику. Уряди повинні схвалювати складні рішення, всі уряди стикаються з цим. Це не добре для українського народу".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас