Киргизія стала учасницею Євразійського банку розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киргизія стала учасницею Євразійського банку розвитку

Казна та Політика
130
Киргизія завершила необхідні процедури, пов'язані зі вступом в Євразійський банк розвитку, і стала його шостим повноправним учасником, сплативши 26 серпня свою частку в статутному капіталі банку розміром 100 тис. доларів США. Про це в понеділок повідомили в ЄАБР.
Відповідно до установчих документів ЄАБР відкритий для вступу держав та міжнародних організацій, які стають його учасниками на підставі рішень ради банку після їх приєднання до угоди про заснування ЄАБР та оплати придбаних акцій банку.
Киргизія офіційно приєдналася до угоди про заснування ЄАБР в жовтні 2010 року. У червні 2011-го рада ЄАБР, розглянувши звернення республіки, одноголосно схвалила її вступ до складу банку.
"Вступ Киргизької Республіки в ЄАБР буде мати для цієї країни значний економічний ефект: отримавши доступ до ресурсної бази ЄАБР і скориставшись його досвідом реалізації проектів в інших державах-учасницях, республіка зможе приступити до реалізації великих інвестиційних проектів, спрямованих на підвищення економічної стійкості і диверсифікації її економіки, - відзначає голова правління банку Ігор Фіногенов, чиї слова наводяться в прес-релізі. - ЄАБР наразі розглядає можливість своєї участі в реалізації низки значущих для республіки проектів, спрямованих на сталий розвиток її економіки і мають вагомий ефект для розвитку економічної інтеграції між державами - учасниками банку".
Тепер ЄАБР і Киргизії належить укласти угоду про умови перебування банку на території країни, яка визначить імунітети і привілеї ЄАБР як міжнародного фінзакладу. Угода дозволить банку відкрити своє представництво в Бішкеку, а також приступити до активної опрацювання інвестпроектів в республіці.
ЄАБР - міжнародна фінансова організація, заснована Росією і Казахстаном в січні 2006 року з метою сприяння розвитку ринкової економіки держав-учасниць, їх стійкому економічному зростанню і розширенню взаємних торговельно-економічних зв'язків. Крім РФ, Казахстану і Киргизії, що приєдналася, учасниками банку є Білорусь, Таджикистан і Вірменія. Статутний капітал ЄАБР перевищує 1,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас