Захист Тимошенко просить суд дослідити експертизу про заподіяння збитків державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захист Тимошенко просить суд дослідити експертизу про заподіяння збитків державі

Кримінал
1263
Захисник екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко адвокат Микола Сірий просить Печерський районний суд м. Києва винести окремі рішення по Київському науково-дослідному інституту судових експертиз та Міністерству юстиції і розібратися, чи відповідає експертиза про збитки державі, які нібито заподіяла Юлія Тимошенко, дійсності, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми просимо винести окреме рішення на адресу Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, щоб перевірити порядок організаційної роботи цієї установи, чи відповідно до належної методики була здійснена ця експертиза, тому що, очевидно, текст цієї експертизи не має ніякого стосунку до судово-економічних експертиз. Також на адресу Міністерства юстиції, щоб Міністерство юстиції перевірило відповідність кваліфікації цих експертів кваліфікаційним вимогам", - заявив Сірий.
За його словами, у тексті цієї експертизи немає жодного посилання на бухгалтерські документи, а це ставить, на думку Сірого, правдивість цього документа під сумнів. У той же час адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк попросив суд викликати експертів, які проводили експертизу, в ролі експертів у суд.
Суд зазначив, що всі заяви і клопотання будуть вирішені після дослідження матеріалів кримінальної справи. Зараз суд продовжив вивчати матеріали справи. Він досліджував 13 з 16 томів.
Раніше адвокат Олександр Плахотнюк заявив клопотання про допуск до його підзахисної особистого лікаря. За словами Плахотнюка, до Тимошенко вже тринадцятий день не допускають особистого лікаря і не дають можливості зробити аналіз крові. Разом з тим, до клопотання свого захисника Тимошенко додала, що раніше вона не відчувала подібних симптомів і вона дуже стурбована станом свого здоров'я. Суд заявив, що підсудній вже неодноразово надавалася можливість огляду лікарями, але вона від огляду відмовилася. Таким чином, суд залишив заявлене клопотання без розгляду.
Нагадаємо, в п'ятницю суд у дванадцятий раз відмовив у зміні запобіжного заходу для екс-прем'єра. Суд послався на відсутність обставин для зміни або скасування запобіжного заходу.
Крім того, в п'ятницю адвокати Юлії Тимошенко зареєстрували в канцелярії Печерського районного суду м. Києва заяву про скоєння злочину і про порушення кримінальної справи у зв'язку з підвищенням ціни на газ на 70% урядом Януковича в 2006-2007 рр.
Юлії Тимошенко інкримінують перевищення службових повноважень при підписанні газового контракту між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» на початку 2009 р. (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). 5 серпня 2011 р. суд змінив їй запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт, після чого Тимошенко помістили в Лук'янівське СІЗО. Цей крок викликав широкий міжнародний резонанс.
Нагадаємо, в лютому 2001 р., незабаром після відставки з поста віце-прем'єра з ПЕК в уряді Ющенка, Тимошенко також була поміщена в Лук'янівське СІЗО. Тоді її звинувачували у несплаті податків і контрабанді російського газу в Україну під час її управління компанією ЄЕСУ. У березні того ж року Печерський райсуд визнав безпідставними ці звинувачення - і Тимошенко вийшла на свободу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас