Понад 50% молодих українців готові боротися проти чинної влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 50% молодих українців готові боротися проти чинної влади

Казна та Політика
376
З тезою, що давно пора піднімати народ на боротьбу проти влади, не здатної керувати країною, погодилися 56,9% молодих людей, 49,8% людей середнього та 46,3% старшого віку.
Про це засвідчать результати соціально-психологічного опитування Інституту соціальної та політичної психології АПН України.
Не згодні з наведеним твердженням 16,4% опитаних, вагалися з відповіддю 26,6%.
В інтерв'ю ZN.UA доктор психологічних наук, завідувач лабораторії психології мас і спільнот Інституту соціальної та політичної психології Вадим Васютинський так прокоментував результати опитування: "Молодь завжди більше готова йти на барикади. Старші люди зважують, що можуть втратити, а чого - добитися, вдаючись до протестних дій. Однак і серед них висока частка тих, хто вважає, що треба піднімати народ на боротьбу. Якщо до цього дійсно дійде, то реальна кількість людей, які вийдуть на вулиці, буде в кілька разів меншою. Але відомо, що для здійснення революції достатньо і 5% населення".
Як підкреслив Васютинський, дані опитування не є репрезентативними для всього суспільства. Були опитані жителі шести міст - Донецька, Києва, Львова, Одеси, Севастополя, Харкова. "Ми не ставили за мету визначити точні відсотки, а мова йшла, швидше, про виявлення основних соціально-психологічних тенденцій розвитку масових настроїв", - повідомив він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас