Банківські накопичення жителів Німеччини досягли рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські накопичення жителів Німеччини досягли рекордного рівня

Казна та Політика
705
Завдяки зростанню економічної кон'юнктури і збільшеним доходам, грошові накопичення громадян Німеччини значно збільшилися.
Як повідомляє агентство AFP з посиланням на дані Федерального банку, в першому кварталі нинішнього року, порівняно з аналогічним періодом попереднього року загальна сума накопичень зросла на 50 мільярдів євро.
Ці гроші, в основному, зберігаються на банківських рахунках або вкладені в акції. Тільки сума банківських заощаджень зросла у зазначений період майже на вісім мільярдів євро.
Згідно з даними Федерального банку, німці стали купувати більше акцій - на ці цілі у першому кварталі було витрачено два мільярди євро. На думку експертів, позитивний розвиток пояснюється зростанням кон'юнктури, що почався після кризи, і поліпшенням ділового клімату.
У той же час зафіксовано виведення коштів з інвестиційних фондів - на суму близько 3,5 мільярда євро. За даними на кінець першого кварталу загальна сума грошових накопичень приватних осіб склала 4824 млрд євро - рекордний показник з 1991 року, коли почалася публікація таких даних.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас