Бернанке: ФРС має "ряд інструментів" для стимулювання зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС має "ряд інструментів" для стимулювання зростання економіки

Казна та Політика
458
Федеральна резервна система (ФРС) як і раніше має ряд інструментів для стимулювання економіки США, заявив глава американського ЦБ Бен Бернанке, виступаючи на конференції в Джексон-Хоул, повідомляє агентство Bloomberg.
Тим часом, глава ФРС не став детально описувати наявні в його розпорядженні інструменти і не позначив терміни, коли керівництво ЦБ може вдатися до них.
Американський фондовий ринок, перша реакція якого на слова Бернанке була негативною, уповільнює падіння. Dow Jones до 18:28 втратив 0,6%, S&P 500 - 0,29%, Nasdaq додав 0,62%.
Курс долара до євро, спускався в ході торгів нижче рівня в $1,44, піднявся до $1,4371 порівняно з $1,4379 на закритті ринку в четвер.
"У Федерального резерву як і раніше є ряд інструментів, які можуть бути використані для забезпечення додаткового грошового стимулювання", - заявив Б. Бернанке.
Глава ФРС також відзначив, що наступне засідання американського ЦБ, що пройде у вересні, буде продовжено на один день, щоб керівництво банку могло обговорити ситуацію в економіці, а також можливість застосування певних заходів у відповідь на її ослаблення.
Вересневе засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) пройде 20-21 вересня.
"Незважаючи на те, що серйозні проблеми в американській економіці дійсно є, основи її зростання не були в значній мері підірвано шоками останніх чотирьох років, - сказав Бернанке. - Ми можемо обґрунтовано очікувати на повернення до рівнів зростання економіки і зайнятості, відповідних основам, хоча це і може зайняти деякий час".
На серпневому засіданні FOMC пообіцяв утримувати базову відсоткову ставку на близькому до нуля рівні до середини 2013 року, щоб підтримати економіку, темпи зростання якої значно слабші, ніж очікувалося.
У своєму виступі в п'ятницю Б. Бернанке знову підтвердив, що "ФРС буде робити все можливе, щоб підтримати прискорення темпів зростання економіки і зайнятості в контексті цінової стабільності".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас