Точка зору: Бюджетний процес стане серйозним випробуванням для влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Бюджетний процес стане серйозним випробуванням для влади

Казна та Політика
294
Восени уряд працюватиме в режимі цейтноту, одночасно протягуючи ряд законопроектів, які реформи, і захищаючи держбюджет на 2012 рік. Такі прогнози висловили в Агентстві моделювання ситуацій.
При цьому бюджетний процес буде вкрай запеклим і стане справжнім випробуванням для профільних чиновників Кабміну. Так прокоментував особливості політичної осені заступник директора агентства Олексій Голобуцький. Необхідно розуміти, що новий бюджет буде верстатиметься виходячи з реформованих Податкового і швидше за все Митного кодексів.
"Необхідно розуміти, що новий бюджет буде верстатиметься виходячи з реформованих Податкового і швидше за все Митного кодексів. Правки в нього будуть вноситися на ходу, в залежності від поглиблення реформ в економіці та соціальній сфері. До того ж, варто пам'ятати, що наступний рік - це рік Євро-2012 і парламентських виборів. Все це робить з бюджету на наступний рік гримучу суміш, яку профільним чиновникам Кабміну необхідно буде приготувати і правильно подати в парламент".
На думку експерта, багато що буде залежати від персональних особливостей переконувати тих політиків і чиновників, хто буде забезпечувати його проходження в парламенті. Навіть за умови існування стабільного провладної парламентської більшості, результативність бюджетного процесу буде прямо залежати від персональних здібностей комунікаторів від Кабміну, вважає він.
"У випадку, скажімо, якщо бюджетний процес візьме під свій контроль перший віце-прем'єр-міністр особисто, можна говорити про шанси його достатнього оперативного та раннього схвалення. В іншому випадку, бюджет ризикує бути проголосований як завжди в останній момент при існуванні ряду невирішених серйозних проблем", - сказав Олексій Голобуцький.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас