Пенсійний вік не піднімуть до 1 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний вік не піднімуть до 1 жовтня

Казна та Політика
942
З 1 вересня підвищення пенсійного віку не буде - закон про пенсійну реформу не набере чинності. Про це заявив голова Верховної ради України Володимир Литвин, пише "Сегодня".
За його словами, причин цьому декілька. Перша - декілька депутатів внесли законопроект про скасування закону ще до того, як його підписав спікер, а враховуючи, що Рада була на канікулах, його не могли розглянути (нехай навіть проголосувавши проти). Це може послужити формальною причиною для скасування пенсійної реформи через суд.
Але головне - уже треба внести технічні правки, адже в законі, зокрема, зазначено, що він набирає чинності з 1 вересня. Тобто вийде, що заднім числом, тому що Рада почне роботу тільки 6 вересня. Поки деякі депутати пропонують, щоб пенсійна реформа почалася з 1 січня 2012 року, але МВФ, який до кінця року повинен надати ще 1,5 мільярда доларів кредиту, заперечує.
Народний депутат від Партії регіонів Ірина Горіна впевнена, що правки проголосують швидко і закон про пенсійну реформу піде на підпис президенту Віктору Януковичу. "Навіть якщо у президента будуть зауваження, думаю, що реально їх врахувати і ввести пенсійну реформу в дію з 1 жовтня", - заявила Горіна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас