У Волги з'явився новий адвокат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Волги з'явився новий адвокат

Кримінал
390
У заарештованого колишнього голови Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг, лідера Союзу лівих сил Василя Волги з поточного тижня з'явився новий адвокат Євген Солодко. Він вже офіційно оформив відповідний договір.
Як повідомляє прес-служба партії, Солодко замінить адвоката Олега Короля, який був відсторонений від захисту Волги 1 серпня постановою Печерського районного суду Києва.
Солодко назвав звинувачення проти свого підзахисного "фантастичним". "Те, що я побачив з наявних у моєму розпорядженні документів, це фантастичне обвинувачення - у скоєнні злочину, якого апріорі бути не може. Людину звинувачують у намірі вчинити дії, які може зробити тільки колегіальний орган, який приймає рішення голосуванням. Це говорив і попередній захисник, і я сам бачу це неозброєним оком", - підкреслив він.
За його словами, очевидним каталізатором стала ситуація з кредитною спілкою "Перше кредитне товариство", в яку Волга, "піклуючись про 34 тисячі вкладників, ввів тимчасову адміністрацію, розкрив порушення і намагався провести рефінансування, щоб врятувати гроші людей, які повірили кредитній спілці і вклали в неї зароблене кров'ю і потом".
Новий захисник має намір найближчим часом ознайомитися з документами, насамперед, тими, які дали підставу для порушення кримінальної справи. "Я збираюся вивчити протоколи слідчих дій, які пройшли без моєї участі, й отримати копію постанови про притягнення Волги як обвинуваченого. Сам Василь Олександрович цього документа не має, що дуже дивно. Крім того, він подав клопотання через адміністрацію СІЗО про те, щоб йому видали копію протоколу про затримання. Такого документа в нього теж досі немає", - підкреслив Солодко.
Говорячи про стан здоров'я Волги, адвокат зазначив, що, навіть незважаючи на болі в спині, тримається він "чудово, дуже виважено і тверезо оцінює ситуацію".
Як повідомлялося, стосовно Волги було порушено кримінальну справу за статтею 368 частиною 3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара у розмірі 500 тисяч доларів за попередньою змовою осіб.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас