Янукович: Україна до кінця року стане частиною європейського співтовариства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна до кінця року стане частиною європейського співтовариства

Казна та Політика
655
Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна до кінця року стане частиною європейського співтовариства. Про це глава держави заявив під час звернення до українського народу в національному палаці мистецтв "Україна" з нагоди святкування 20-ї річниці Незалежності України, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я з упевненістю стверджую, що в Україні є широкий консенсус того, як ми творимо разом нашу країну. Це сучасна демократична правова і високотехнологічна країна. Україна є невід'ємною частиною європейського цивілізаційного простору", - сказав Янукович.
Президент впевнений, що саме найближчим часом Україна буде в європейському співтоваристві. "Я впевнений, що це об'єднує всіх українців", - додав він.
Також Янукович зазначив, що не сумнівається "в підписанні угоди про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС до кінця року".
Нагадаємо, раніше в своїй статті у виданні "Дзеркало тижня. Україна" Янукович зазначив, що Україна може стати членом ЄС через десять років.
У свою чергу, 20 травня ц.р. міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Україна не збирається знижувати темпи переговорів з Європейським Союзом. "У нас сьогодні кращі темпи діалогу серед сусідів Європейського Союзу на пострадянському просторі", - зазначив Грищенко.
Раніше, 10 травня Президент Європейського парламенту Єжи Бузек під час зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином висловив думку, що до кінця ц.р. буде отримано позитивний результат "хоча б в плані підписання угоди про асоціацію". Бузек також висловив задоволення активізацією співробітництва України з Євросоюзом, зокрема, в питаннях лібералізації візового режиму, а також переговорного процесу з підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі.
22 квітня, Президент України Віктор Янукович затвердив національний план з виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.
Раніше, 13 квітня Янукович під час зустрічі c прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском заявив, що європейська інтеграція залишається незмінним пріоритетом України.
Зазначимо, Верховна Рада (ВР) України 5 квітня прийняла за основу і в цілому проект постанови "Про заяву Верховної Ради України "Про співпрацю між Україною та Європейським Союзом у візовій сфері". Зокрема, ВР України закликала ЄС продемонструвати політичну волю і зняти довгостроковий статус з перспективи введення ЄС безвізового режиму для громадян України, включивши відповідне положення в майбутню Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.
Україна і ЄС почали переговори про нову угоду 5 березня 2007 р., а переговори про створення зони вільної торгівлі - 18 лютого 2008 р. На саміті Україна-ЄС у Парижі 9 вересня 2008 р. Україна не отримала гарантій вступу до ЄС. Замість цього було схвалено рішення про те, що новий документ, що регламентує відносини України і ЄС, буде називатися "Угода про асоціацію".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас