В Україні знешкодили банківських хакерів, які завдали збитків економіці США на 20 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знешкодили банківських хакерів, які завдали збитків економіці США на 20 млн доларів

Кримінал
454
Служба безпеки України спільно з правоохоронними органами США припинила діяльність організованого злочинного угруповання хакерів, причетної до несанкціонованого втручання в автоматизовані системи національних та закордонних кредитно-фінансових установ.
Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі СБУ, члени угруповання створили розгалужену, добре законспіровану мережу по всій Україні. До складу ОЗГ входило більше 20 осіб - громадяни України та іноземці. За попередніми оцінками правоохоронних органів США, внаслідок зазначених протиправних дій тільки економіці цієї країни завдано збитків на суму близько 20 млн доларів.
На початку серпня організатори і окремі члени угруповання були затримані на місці злочину. У них вилучено високотехнологічне обладнання, понад 1 тис. підроблених пластикових карт і понад 100 тис. одиниць реквізитів у вигляді комп'ютерної конфіденційної інформації, необхідної для їх виготовлення, значні суми коштів, а також підроблені документи.
Чотири члени угруповання за рішенням суду заарештовані. Порушено кримінальну справу за ст. 361 Кримінального кодексу України ("несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку").
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас