Мінфін ФРН: Повільний темп зростання економіки країни збережеться до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін ФРН: Повільний темп зростання економіки країни збережеться до кінця року

Казна та Політика
212
Повільне зростання економіки Німеччини може продовжитися до кінця поточного року, прогнозує Міністерство фінансів Німеччини, чию доповідь цитує агентство Dow Jones.
Міністерство констатує, що темпи зростання найбільшої європейської економіки «несподівано, але явно» сповільнилися останнім часом. Зокрема, відзначає Мінфін Німеччини, «на початку літа 2011 року відновлення економіки було слабшим, ніж очікувалося», на тлі більш повільного зростання американської економіки.
ВВП Німеччини в II кварталі поточного року, за попередньою оцінкою, зріс усього на 0,1% в порівнянні з попереднім кварталом, тоді як аналітики припускали, що показник збільшиться на 0,5%. Незначне зростання ВВП було зумовлене в основному низькими показниками сальдо торговельного балансу, споживчих витрат, а також обсягів інвестицій у будівництво.
Незважаючи на сповільнення зростання економіки, Мінфін Німеччини знизив прогноз дефіциту бюджету країни в 2011 році до 1,5% ВВП з 2,5% ВВП. У той же час не виключено сповільнення зростання споживчих витрат на тлі невизначеності подальшого розвитку боргової кризи в єврозоні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас