Нафта дешевшає на тлі ситуації в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі ситуації в Лівії

Енергетика
955
Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі надій на швидке відновлення постачань "чорного золота" з Лівії після того, як бунтівники, які намагаються повалити режим Муаммара Каддафі, в ніч на понеділок практично захопили лівійську столицю Тріполі, свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 9:03 мск знизився на 0,25 долара, або на 0,3%, - до 82, 01 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 2,48 долара, або на 2,28%, - до 106,14 долара за барель.
"Первинною реакцією на події може стати збільшення обсягу поставок нафти на ринок з Лівії, - сказав агентству Bloomberg Джонатан Барратт, керуючий директор Commodity Broking Services Pty в Сіднеї. - З огляду на нещодавнє зростання обсягу запасів нафти в США, в даний час можна спостерігати негативну динаміку на ринк".
Минулого тижня стало відомо, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні) за тиждень, що завершився 12 серпня, зросли на 1,2%, або на 4,1 млн барелів, склавши 353,9 млн.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас