Франція підвищить податки для багатих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція підвищить податки для багатих

Казна та Політика
1782
Французи, чий щорічний дохід перевищує 1 млн. євро, платитимуть більше податків, ніж громадяни з більш скромним заробітком, повідомила міністр бюджету Франції Валері Пекресс. Про це пише РБК-Україна.
Збільшення податку для багатих є частиною французького плану зі скорочення бюджетного дефіциту країни, який буде оприлюднений 24 серпня. Передбачається, що уряд Франції відмовиться від податкових пільг замість скорочення витрат, щоб забезпечити планову економію в 5-10 млрд. євро.
"Найбільші податки будуть платити найбагатші представники населення", - сказала Пекресс.
За словами Пекресс, уряд працює над "відрахуваннями" платників податків, які заробляють більше 1 млн. євро на рік. Проте вона також додала, що поки невідомо, чи буде податок стягуватися безпосередньо з фізичних осіб чи з компаній, що виплачують зарплату.
Глава великої французької медіагрупи Publicis Моріс Леві написав у вівторок в газеті Le Monde, що підтримує "винятковий (фінансовий) вклад" з боку багатих для скорочення бюджетного дефіциту країни.
Спочатку Франція, яка сподівається скоротити дефіцит бюджету до 4,6% в 2012 році з прогнозованих у цьому році 5,7%, планувала отримати за рахунок збільшення податків близько 3 млрд. євро.
Однак слабкі результати зростання в другому кварталі поточного року і зниження кредитного рейтингу США агентством Standard & Poor's (S&P) нагадали Парижу про необхідність діяти якомога швидше, щоб зберегти власний першокласний кредитний рейтинг, який багато хто вважає основою стабільності єврозони, яка бореться з борговими проблемами.
Рейтингові агентства Moody's і S&P підтвердили рейтинг Франції на рівні "ААА" зі стабільним прогнозом, висловивши впевненість у прихильності французького уряду взяти фінанси країни під контроль.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас