Лише 5% вакансій Держслужби зайнятості пропонують зарплату вище середньої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 5% вакансій Держслужби зайнятості пропонують зарплату вище середньої

Казна та Політика
336
Ринок праці України поки не повернувся на докризові показники, запевняють у Державній службі зайнятості. За словами Віталія Рябухи, начальника відділу формування статистичної інформації статистико-аналітичного управління Державного центру зайнятості України, якщо на 1 вересня 2008 року служба пропонувала 200 тис. вакансій від роботодавців, то цього року - лише 90 тис. вакансій.
Усього з початку року до служби зайнятості було передано 629 тис. вакансій, з яких було укомплектовано близько 60%.
Якість вакансій, які пропонуються, теж не дуже хороша. Зокрема, більше половини пропозицій роботи - з заробітною платою на рівні мінімальної. Лише 5% вакансій - це робота із заробітною платою вище середньої по регіону.
При цьому роботодавці хотіли б бачити у себе фахівців з досвідом роботи в галузі. "Є певний дисбаланс між тими людьми, які звертаються в службу зайнятості, та вимогами роботодавців щодо претендентів на роботу", - говорить Віталій Рябуха.
За його словами, багато вакансій надходить на робочі професії, зокрема це вакансії і слюсарів, токарів і, і робітників з ремонту електричного обладнання.
"Ви чули таку думку про те, що в Україні надлишок юристів, економістів та бухгалтерів, але роботодавці продовжують ще шукати таких фахівців, оскільки на таких професіях базується ринкова економіка, тому вони будуть потрібні завжди", - продовжує фахівець.
За даними Державного центру зайнятості, за січень-липень до Державної служби зайнятості звернулося 1,3 млн. безробітних.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас