ЄС готується розширити санкції відносно Сирії аж до нафтового ембарго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готується розширити санкції відносно Сирії аж до нафтового ембарго

Казна та Політика
128
Євросоюз готується розширити санкції відносно Сирії аж до нафтового ембарго.
Про це повідомили сьогодні європейські дипломати за підсумками засідання в Брюсселі, на якому складений ЄС "чорний список" поповнили ще декілька представників влади, що діяла в Сирії, а також декілька компаній, передає Reuters.
Як уточнили представники дипломатичних кругів, до списку увійшли 15 осіб і 5 держкомпаній Сирії.
Що стосується нафтового ембарго, то зараз це питання опрацьовується європейською владою. До обговорення даного питання і підготовки відповідної бази залучені експерти Єврокомісії.
Нагадаємо, з середини березня 2011 р. у Сирії продовжуються масові заворушення, викликані аналогічними хвилюваннями в інших країнах Близького Сходу і Північної Африки. Учасники хвилювань вимагають відставки Президента Башара Асада і проведення політичних реформ.
Глава держави пішов на ряд поступок опозиції, зокрема скасував надзвичайне положення, яке діяло в країні з 1963 р., і оголосив про широку амністію.
Сирійська влада жорстко присікає несанкціоновані акції протесту, зокрема застосовуючи армійські підрозділи. США і Євросоюз ввели ряд санкцій відносно сирійського керівництва, а Рада Безпеки ООН засудила відкрите порушення прав людини і застосування зброї проти мирних мешканців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас