Мінфін: На рахунках уряду - близько 30 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: На рахунках уряду - близько 30 млрд грн

Валюта
375
Станом на 19 серпня поточного року на рахунках уряду знаходиться близько 30 млрд грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський, передає кореспондент УНН.
"На 1 серпня поточного року на рахунках уряду разом із золотовалютними коштами було 34,1 млрд грн. На сьогодні це близько 30 млрд грн, оскільки існують тимчасові рамки щодо відповідних виплат, зокрема, пенсій, стипендій, які сплачуються в першій половині місяця", - сказав А.Мярковський.
Відтак, за його словами, уряд не має проблем щодо забезпечення фінансування видатків державного бюджету та обслуговування і погашення зовнішніх боргів.
Тим часом, як повідомляв УНН, за словами першого заступника міністра фінансів, за 7 місяців 2011 року з бюджету грошовими коштами підприємствам було повернуто ПДВ на суму 25,4 млрд грн, що в 2,6 разів більше, ніж за відповідний період минулого року.
Крім того, А.Мярковський заявив, за сім місяців поточного року дефіцит державного бюджету склав 8,6 млрд грн.
За його словами, щоб досягти відповідних показників, уряд здійснив низку кроків, при цьому збільшивши соціальні стандарти.
"В умовах, коли необхідно піднімати життєвий рівень населення, завдяки виваженій політиці, ми забезпечуємо рух у напрямку до зменшення боргової залежності і, звичайно, до емісії грошей", - додав А.Мярковський.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас