Австрія придумала, кому Греція надасть заставу по кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія придумала, кому Греція надасть заставу по кредиту

Фондовий ринок
522
Уряд Австрії запропонував іншим членам єврозони пов'язати розмір забезпечення по кредитах Греції з розміром допомоги банків кожної країни грецькому приватному сектору, повідомляє Reuters.
Міністр фінансів Австрії Марія Фектер висловила сподівання, що дана пропозиція зніме напруження, що з'явилося в Європі після того, як Фінляндія в обмін на надання фінансової допомоги зажадала від Афін заставу у вигляді державного майна або готівки. Напередодні фінський уряд підтримали й інші члени зони обігу євро - Словаччина та Нідерланди.
Згідно з планом Фектер, країни, чиї банки і страховики мають низький рівень впливу на Грецію, отримають заставу по своїх суверенних позиках, а держави, залучені у справи Афін, такі як Німеччина і Франція, - ні.
"Я знаю, що, якщо всі вимагатимуть застави, то пакет рятувальних заходів не зможе бути профінансований. Тому я пропоную пов'язати захист приватного сектора Греції з захистом через заставу", - сказала Фектер.
21 липня цього року міністри фінансів країн єврозони на екстреному саміті ухвалили рішення надати Греції 109 млрд євро в рамках другої програми допомоги. Однак цього тижня Фінляндія, Словаччина та Нідерланди зажадали від Афін застави.
Напередодні відбувся перший раунд консультацій між Фінляндією і Грецією, під час якого грецька сторона погодилася надати заставу.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас