Білорусія припинила проекти з вивезення урану у відповідь на санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія припинила проекти з вивезення урану у відповідь на санкції США

Енергетика
470
Білорусія вирішила призупинити роботу над спільними з США проектами з вивезення з її території високозбагаченого урану у відповідь на санкції Вашингтона.
Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ (МЗС) Андрій Савіних, передає Reuters.
"Білоруська сторона вважає рішення уряду США про введення економічних обмежувальних заходів стосовно республіки Білорусь необґрунтованим і неправомірним кроком", - йдеться в повідомленні на сайті зовнішньополітичного відомства.
США ввели економічні санкції проти Мінська в середині серпня, заявивши про порушення прав людини і переслідування опозиції, раніше не визнавши чесними чергові президентські вибори, після яких у влади залишився незмінний керівник країни Олександр Лукашенко.
Заявивши, що санкції порушують міжнародні зобов'язання Вашингтона і є заходами економічного примусу, порушують суверенітет країни, Мінськ не виключив введення зі свого боку і "інших відповідних заходів".
Білоруська влада домовилися з США наприкінці минулого року вивести зі своєї території запаси високозбагаченого урану до 2012 р.
Про те, скільки подібного урану знаходиться в країні і на якому етапі зараз перебувають проекти на його вивезення, не повідомлялося.
У той же час Лукашенко раніше говорив про "сотні кілограм урану" і заявляв, що білоруська влада в змозі самостійно забезпечити його безпечне зберігання.
Білорусія, третина території якої була заражена в результаті аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 р., розраховує побудувати власну атомну електростанцію, вибравши підрядником російський Атомстройекспорт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас