ЦБ Вірменії прогнозує інфляцію в 4% плюс-мінус 1,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Вірменії прогнозує інфляцію в 4% плюс-мінус 1,5%

Казна та Політика
113
Інфляція у Вірменії до кінця 2011 року буде формуватися в рамках допустимого коридору коливань в 4% плюс-мінус 1,5%, стабілізуючись на низовому рівні прогнозованого діапазону, повідомляє агентство "Новини-Вірменія" з посиланням на повідомлення прес-служби Центробанку.
Рівень інфляції буде зумовлений тенденціями стабілізації цін на продовольчі товари на світових ринках і розвитком у внутрішній економіці, а також більш сприятливими умовами в сфері сільського господарства порівняно з попереднім роком.
При цьому, враховуючи проблеми, які є сьогодні на світовому ринку за рахунок ризиків і невизначеностей, рада ЦБ все ще утримується від ослаблення грошово-кредитних умов, зазначає агентство.
Рада вважає, що посилення грошово-кредитної політики на початку року, стримуюча податково-бюджетна політика та повільне зростання відновлення приватних витрат продовжать сприяти подальшому скороченню темпів інфляції.
У повідомленні наголошується, що в липні 2011 року ціни на основні продовольчі товари на світових ринках зберегли тенденції відносної стабілізації. Незважаючи на зміни стелі держборгу США, в умовах все ще напруженої ситуації, пов'язаної з борговою проблемою Єврозони, збільшилися коливання цін на нафту, на промислові товари та дорогоцінні метали.
За даними Національної служби статистики Вірменії, інфляція в липні поточного року в порівнянні з тим же періодом 2010 року зафіксована в розмірі 6,3%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас