Королевська пропонує глушити Кабмін і ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська пропонує глушити Кабмін і ВР

Казна та Політика
384
Тисячі людей по всій Україні і десятки громадських організацій вже підтвердили свою участь в АвтоМайдані в Києві в День Незалежності, повідомила УНІАН один з організаторів акції, голова Народної колегії Всеукраїнської громадянської акції "Вперед" Наталія Королевська.
"На базі акції "Вперед" ми створили штаб АвтоМайдану, і отримуємо звернення з багатьох регіонів. Люди хочуть приїхати до Києва, і 24 серпня показати свою небайдужість до подій у країні", - заявила Королевська.
Народний депутат підкреслила, що це - об'єднавча акція, яка носить яскраво виражений непартійний характер. Мета АвтоМайдану - об'єднати людей з усієї України. Організатори закликають цього дня встановити в автомобілях прапори або маленькі прапорці України, а також міст та областей країни, використовувати іншу національну символіку, яка підкреслює єдність народу, а не партійну приналежність.
"Якщо хтось не зможе приєднатися до колон АвтоМайдану - достатньо встановити прапорець або пов'язати синьо-жовту стрічку. Так ми покажемо, що ми - справжні патріоти України", - запропонувала Королевська.
Вона також звернулася до представників Партії регіонів з проханням хоча б у цей день змінити синьо-білі прапори на справжній прапор - синьо-жовтого кольору.
Організатори АвтоМайдану обіцяють забезпечити всіх бажаючих прапорами та стрічками. Частину синьо-жовтих стрічок 24 серпня вони планують повісити на стіні Лук'янівського СІЗО на знак протесту проти репресій і незаконного арешту лідера опозиції Юлії Тимошенко.
Королевська повідомила, що координація масового руху колон АвтоМайдану буде здійснюватися через соціальні мережі - Facebook і Twitter.
У той же час вона заявила, що вже надходять сигнали про те, що влада і недобросовісні чиновники намагаються не допустити колони в столицю, і будуть блокувати їх переміщення по Києву.
"Нас цим не здивуєш і не налякаєш. Ми мобільні, координуємо свої дії в соціальних мережах. Влада не зможе перешкоджати вільному переміщенню людей під національними прапорами, - переконана Королевська. - А якщо спробує, хай ще раз уважно ознайомиться з нещодавньою історією революцій в Єгипті та інших арабських країнах".
Королевська заявила, що перші автоколони вирушать на Київ вже 22 серпня, пройдуть об'єднаними колонами по всій столиці, заїдуть в кожен район. Також учасники АвтоМайдану зроблять зупинки біля Лук'янівського СІЗО, на Майдані Незалежності та на Михайлівській площі, де приєднаються до акції опозиції, щоб висловити своє ставлення до ущемлення громадянських свобод і арешту Тимошенко. Організатори також пропонують всім, хто в День Незалежності буде проїжджати повз Кабінет міністрів і Верховну Раду, звуковими сигналами висловлювати своє ставлення до їхньої діяльності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас