Morgan Stanley знизив прогноз зростання світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley знизив прогноз зростання світової економіки

Казна та Політика
293
Банк знизив прогноз глобального зростання ВВП до 3,9% з 4,2% на 2011 рік, і до 3,8% з 4,5% - в 2012 році.
Morgan Stanley знизив прогноз зростання глобальної економіки на 2011 і 2012 роки, оскільки США і єврозона були "небезпечно близькі до рецесії", пише Reuters. Банк розкритикував недостатньо рішучі дії Вашингтона і Брюсселя щодо запобігання борговій кризі.
Morgan Stanley знизив прогноз глобального зростання ВВП до 3,9% з 4,2% на 2011 рік, і до 3,8% з 4,5% - в 2012 році.
"Наш переглянутий прогноз відображає той факт, що США і зона євро опинилися в небезпечній близькості від рецесії, оскільки протягом останніх двох кварталів економічне становище в цих регіонах тільки погіршувалося", - заявив глава департаменту світової економіки Йоахім Фелс.
Корпоративний сектор виглядає непогано, каже Фелс, і зниження інфляції допоможе знизити тиск на споживачів, у той час як Федеральна резервна система США і Європейський центральний банк можуть продовжити пом'якшення політики. Проте "найменшого потрясіння буде достатньо для того, щоб баланс був порушений".
Похмурі перспективи збільшують тиск на європейських політиків, які намагаються знайти спосіб допомогти Іспанії та Італії уникнути рецесії. Аналітики попереджають, що політичні суперечки і нездатність надати якісь конкретні зобов'язання щодо збільшення фонду порятунку Європи збільшують ризик фінансової кризи в країнах з великою заборгованістю. На думку аналітиків, ці чинники завдають ще один удар по діловій та споживчій впевненості.
Американська економіка також переживає не найкращі часи. Високий рівень безробіття, запекла політична боротьба у Вашингтоні щодо збільшення стелі держборгу і скорочення витрат у липні, падіння фондового ринку - все це сприяло зниженню споживчих настроїв у США до найнижчого рівня більш ніж за 30 років.
Зростання ВВП в країнах з розвиненою економікою в поточному і наступному році, за прогнозами Morgan Stanley, складе лише 1,5% (прогноз понижений з 1,9% і 2,4% відповідно). Зростання економіки країн цього року знизиться до 6,4% з 7,8% в 2010 році. Це означає, що ринки, що розвиваються - які зараз становлять половину світового ВВП - забезпечать зростання світового ВВП на 80% в 2011 і 2012 роках.
Morgan Stanley залишив без змін свій прогноз щодо Китаю на 2011 рік (9%) проти 10,3% торік, а очікування щодо Росії і Бразилії були знижені незначно.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас