Apple і Nokia будуть брати участь у купівлі InterDigital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і Nokia будуть брати участь у купівлі InterDigital

Фондовий ринок
315
Apple Inc, Nokia, Qualcomm Inc, а також ряд інших hi-tech компаній розглядають можливість оприлюднення заявок на купівлю виробника телекомунікаційного устаткування InterDigital Inc. Про це пише Reuters з посиланням на джерела, близькі до ситуації.
Ключовий потенційний покупець - Google Inc офіційно не відмовився від участі в аукціоні, проте неясно, чи буде боротися за покупку фірми.
В кінці липня повідомлялося, що інтернет-корпорація Google Inc. провела попередні переговори про придбання американського розробника бездротових технологій InterDigital Inc. Тоді повідомлялося, що InterDigital сподівається на таку суму угоди з Google, що не тільки б відображала безпосередню вартість її патентного портфеля, а й довгострокові майбутні доходи від продажу ліцензій.
InterDigital виставлена на аукціон в період, коли найбільші виробники телефонів і мобільних комп'ютерів полюють за патентними портфелями у телекомунікаційній індустрії.
Нагадаємо, раніше Google купила Motorola Mobility Holdings Inc за 12,5 млрд дол, що спровокувало падіння акцій InterDigital на 23% на початку поточного тижня.
Присутність Google на аукціоні може бути вирішальним фактором для визначення ціни InterDigital, відзначив аналітик Deutsche Bank Брайан Модофф. Деякі аналітики відзначають, що InterDigital володіє одним з кращих патентних портфелів на ринку, після того як збанкрутіла Nortel Network продала свої патенти консорціуму на чолі з Apple і Microsoft Corp. Google прагне завоювати значну частку ринку смартфонів, однак йому заважає недостатня кількість патентів на технології у сфері мобільної телефонії.
Поява і швидке розширення ринку планшетних комп'ютерів і смартфонів призвели до загострення патентних війн, особливо навколо програмної платформи Android від Google, на якій побудований планшет Samsung Galaxy 10.1.
InterDigital володіє приблизно 8,8 тис. патентів у сфері телекомунікацій та продає відповідні ліцензії. Інтелектуальна власність компанії включає технології бездротової передачі даних, усунення перешкод під час телефонних дзвінків, розширення зони покриття, оптимізації використання робочих частот і т.д. Ринкова капіталізація InterDigital становить приблизно 3,1 млрд дол, виручка за 2010 р. склала 395 млн дол.
Відзначимо, 10 серпня в ході торгів на нью-йоркській фондовій біржі акції компанії Apple подорожчали на 3,2%, що призвело до зростання капіталізації компанії до 338 млрд дол. Таким чином, компанія Стіва Джобса Apple на деякий час стала найдорожчою компанією в світі. Згодом нафтогазова компанія Exxon Mobil повернула собі лідерство, однак експерти встигли зробити висновки про прийдешні зміни в економіці. Настільки впевнене зростання котирувань Apple аналітики пояснюють в тому числі нещодавно опублікованою звітністю, що виявилася відчутно кращою за прогнози. За підсумками II кварталу 2011р. компанія збільшила чистий прибуток на 125% - до 7,3 млрд. При цьому обсяг продажів смартфонів iPhone збільшився на 142% і склав 20,34 млн, тоді як продажі iPad зросли на 183% - до 9,25 млн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас