Екс-глава ЄК: Європа та її єдина валюта стоять на краю прірви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава ЄК: Європа та її єдина валюта стоять на краю прірви

Казна та Політика
1789
Європа і євро стоять на краю прірви, попередив один з ініціаторів створення європейського спільного ринку, колишній голова Єврокомісії 86-річний Жак Делор.
В інтерв'ю бельгійській газеті Le Soir і швейцарській Le Temps він висловив думку, що франко-німецький саміт не приніс реальних рішень для виведення єврозони з кризи.
"Відкриємо очі: євро і Європа стоять на краю прірви. І щоб не впасти, вибір, як мені видається, простий: або держави-члени погоджуються з більш тісним економічним співробітництвом, що я завжди вимагав, або вони передають додаткові повноваження Союзу (Євросоюзу). Другий варіант був відкинутий більшістю з 27 членів, залишається перший", - заявив Делор.
За його словами, відмова від більш тісної економічної взаємодії загрожує розпадом спільноти.
Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше провели зустріч, за підсумками якої запропонували створити подобу уряду єврозони і призначити його главою голову Європейської ради Хермана ван Ромпея. Разом з тим, згідно з повідомленнями європейських ЗМІ, Саркозі і Меркель не вважають за доцільне негайний випуск єврооблігацій як антикризового інструмента.
Лідери країн-"локомотивів" зони євро висловилися також на підтримку введення додаткових податків на фінансові транзакції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас