Ціни на нерухомість у Великобританії впали до рівня 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нерухомість у Великобританії впали до рівня 2009 року

Казна та Політика
331
Дешеві іпотечні кредити не змогли підвищити попит на нерухомість у Великобританії. Єдиним регіоном в Сполученому Королівстві, де житло неухильно дорожчає, залишається Лондон, будинки і квартири в якому активно скуповують іноземні інвестори.
За другий квартал 2011 року ціни на житло у Великобританії знизилися в середньому на 3%, йдеться в звіті компанії LSL Property Services. Зараз будинок в Англії та Уельсі пропонується в середньому за £217,3 тис. (€247,7 тис.) - рівень, який був зафіксований у грудні 2009 року.
Поки що ціни на нерухомість у Великобританії вище найнижчої планки в £200,2 тис., зареєстрованої в квітні 2009 року. Однак зниження кількості угод на 5,9% в річному численні змушує аналітиків говорити про тривалу рецесію в галузі, передає The Guardian.
За словами директора LSL Property Services Девіда Ньюнеса, ринок нерухомості не обвалиться найближчим часом, проте він надовго залишиться слабким. Фахівець відзначає, що найменший приріст в кількості угод відбувся в сегменті квартир. А це говорить про те, що покупці першого житла, які зазвичай купють невеликі об'єкти, зараз виключені з ринку нерухомості.
Спеціаліст додає, що в найближчі місяці відновлення активності на ринку Великобританії чекати не варто. Зниження кредитного рейтингу США та економічна нестабільність в Європі негативно позначаться на житловому секторі Сполученого королівства, упевнений експерт.
"Інноваційні пропозиції з іпотечного кредитування, звичайно, підтримають ринок, проте ключовий фактор - це позитивний прогноз для економіки Великобританії. Тому наступні три місяці будуть для галузі критичними", - говорить Девід Ньюнес.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас