В Болгарії готують чорний список туроператорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Болгарії готують чорний список туроператорів

Казна та Політика
304
Втомившись від нічних витівок п'яних відпочиваючих, власники готелів на узбережжі Чорного моря продовжують боротися з алкотуризмом і мають намір карати... туристичні компанії.
Асоціація готельєрів Болгарії повідомила про те, що зараз складає список турфірм, які регулярно "засилають" у країну любителів випити і покуражитись. База даних туроператорів, які дискредитували себе подібним чином, не дозволить їм укладати контракти з власниками місцевих готелів на наступний туристичний сезон - літо 2012 року. Російські компанії, що відправляють в популярну у наших співвітчизників Болгарію мало не левову частку туристів, в цьому негативному контексті поки згадані не були.
Як повідомив журналістам Стоян Маринов, член ради директорів туристичної палати Варни, на сьогоднішній день в чорний список уже внесені назви деяких компаній зі Скандинавії, Великобританії та Німеччини. За його словами, такий спосіб вирішення конфлікту був запропонований з оглядкою на позитивний досвід Туреччини, яка, свого часу, змогла звести алкогольні тури до мінімуму саме завдяки складанню "чорного" списку. Турецькі готелі просто відхиляли всі подальші заявки на резервування номерів, які надходили від закордонних турагентств, раніше помічених у регулярному постачанні "алконавтів".
Представник керуючої ради Асоціації болгарських готелів і ресторанів (BHRA) підтвердив кореспонденту видання Bulgarian 24 Hours daily, що в BHRA складають аналогічний список. Готелі, що входять до BHRA, розташовані переважно на узбережжі Чорного моря - одному з найбільш затребуваних місць літнього відпочинку у приїжджих з-за кордону. Власники місцевих готелів неодноразово попереджали туристичні агентства про те, що алкотуристів у їхній країні не люблять, відзначає Novinte.
Пиво-горілчані та винно-коньячні "запливи" і будь-які інші алкогольні гулянки, розрекламовані й організовані турагентствами, є незаконними. До того ж, багато пабів і барів, які приймають туристичні групи, не мають класифікації, а самі групи складаються з осіб, які не досягли повноліття і не мають права вживати міцні спиртні напої.
Нагадаємо, що ідея складання чорних списків прозвучала всього через тиждень після того, як власники готелів найбільшого болгарського курорту Сонячний берег звернулися до влади з вимогами ввести комендантську годину і змінити законодавство, щоб хоч якось обмежити нічні загули пияків. Цей антиалкогольний заклик був гаряче підтриманий провідними туроператорами, в тому числі місцевими представниками таких великих компаній, як Thomas Cook та TUI, але не викликав особливого ентузіазму з боку невеликих турагентств.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас