Обама хоче скоротити дефіцит бюджету більше ніж на 1,5 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама хоче скоротити дефіцит бюджету більше ніж на 1,5 трлн доларів

Казна та Політика
402
Президент США Барак Обама готує детальний план зі скорочення дефіциту бюджету на більш ніж 1,5 трлн доларів, повідомив Reuters офіційний представник Білого дому Джей Карні. За його словами, розробкою даного плану буде займатися спеціальний комітет, пріоритетним завданням якого буде зниження бюджетних витрат для збільшення стелі держборгу США.
Пропозиції зі скорочення бюджетного дефіциту Обама озвучить на початку вересня в своїй промові про збільшення робочих місць. Очікується, що президент США також запропонує заходи зі скорочення податків і торкнеться теми інвестування в інфраструктуру. Крім того, за словами джерела агентства, повинні бути розроблені заходи з підтримання довго непрацюючих громадян і тих сфер економіки, які становлять велику важливість для країни.
Раніше влада США планувала скоротити дефіцит бюджету на 1,5 трлн доларів. Передбачалося, що дана мета може бути досягнута за допомогою збільшення податків і зміни програм соціальної підтримки.
31 липня президент і Конгрес домовились підвищити ліміт державного боргу країни на 2,4 трлн доларів і урізати держвидатки мінімум на 2,1 трлн доларів за десять років. Незважаючи на це 6 серпня міжнародне рейтингове агентство S&P вперше в історії знизило кредитний рейтинг США з максимального "ААА" до "АА+". 16 серпня агентство Fitch підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг дефолту емітента (РДЕ) США за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "AAA".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас