Меркель і Саркозі заявили про недоцільність випуску єдиних євробондів єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель і Саркозі заявили про недоцільність випуску єдиних євробондів єврозони

Казна та Політика
334
Франція і Німеччина дійшли висновку, що випуск єдиних облігацій, забезпечених гарантіями 17 країн єврозони, в даний час не допоможе поліпшити ситуацію з боргами єврозони. Про це заявили глави двох держав Ангела Меркель і Ніколя Саркозі на прес-конференції після зустрічі.
"Єдині єврооблігації країн єврозони - не останній засіб, ми можемо вирішити боргові проблеми, не вдаючись до них", - сказала канцлер Німеччини. Президент Франції в свою чергу заявив, що такі єврооблігації "підставляють під сильний удар" країни з високим кредитним рейтингом і можуть бути випущені лише як кульмінація процесу інтеграції країн єдиної європейської валюти.
Відповідаючи на запитання про необхідність збільшення Європейського фонду фінансової стабільності (ЕFSF), Саркозі зазначив, що не знає, "в ім'я чого його треба розширювати і в яких обсягах". "Адже якщо ми сьогодні говоримо про необхідність збільшити його вдвічі, то на наступній прес-конференції надійдуть пропозиції збільшити його втричі або вчетверо. Замість його розширення нам варто підвищувати капіталізацію банків", - додав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас