Саркозі, Меркель погодили новий податок, жорстку координацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі, Меркель погодили новий податок, жорстку координацію

Казна та Політика
480
Лідери Франції та Німеччини у відповідь на боргову кризу Європи хочуть до вересня запропонувати податок на фінансові операції і більш жорстку координацію економічної політики в єврозоні, сказав у вівторок президент Франції Ніколя Саркозі.
Після переговорів у Парижі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Саркозі сказав, що вони також пропонують усім 17 країнам єврозони до літа 2012 року прописати в конституціях курс на вирівнювання фінансових систем.
Для поліпшення координації вони також хочуть проводити саміти лідерів єврозони два рази на рік і на кожні два з половиною роки обирати країну, яка буде на такому форумі президентствувати.
"Ми хочемо висловити наше безумовне бажання захищати євро, готовність Німеччини та Франції взяти на себе окрему відповідальність у Європі і наше повний збіг поглядів", - сказав Саркозі на спільній прес-конференції в Єлисейському палаці.
Від лідерів двох найбільших економік єврозони чекають плану, який допоміг би привести в порядок фінанси єврозони і відновити довіру фінансових ринків після півтора років заворушень, які не спали, незважаючи на фінансову допомогу Греції, Ірландії та Португалії та створення фонду порятунку єврозони. < / p>
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас