Чи скасують штрафи за виробництво оковитої на дому? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи скасують штрафи за виробництво оковитої на дому?

415
Самогоноваріння можуть узаконити. Регіонал Олег Надоша ініціює надання дозволу на виробництво оковитої не задля збуту. Нині ж це вважають порушенням і карають штрафом - від 51 до 170 гривень.
Виготовлення будь-яких алкогольних напоїв у домашніх умовах для вживання офіційно дозволено ще з 1995-го. Втім, із Кодексу про адміністративні порушення до цього часу так і не вилучили норми про покарання, зокрема, за самогоноваріння. Ініціативу детутата деякі фахівці називають способом розв’язання законодавчої колізії. Кажуть: штрафувати треба, але - торговців і покупців саморобної оковитої.
"Таку відповідальність, очевидно, зберігати треба. Тому що не повинно бути, скажімо, незаконного виробництва будь-яких алкогольних напоїв. А якщо воно є - повинна бути відповідальність за таку діяльність", - вважає президент Української торгово-промислової конфедерації Володимир Демчак.
Дозволити виробництво самогону - нехай і для власних потреб - означає сприяти поширенню алкоголізму. Це вже думка інших фахівців. Мовляв, людина, відчувши безкарність за виготовлення оковитої, не лише сама зіп'ється, а й інших споїти може.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас