Швейцарія має намір прив'язати франк до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія має намір прив'язати франк до євро

Валюта
1048
Уряд Швейцарії та Швейцарський емісійний банк ведуть переговори про прив'язку обмінного курсу швейцарського франка до євро. Як повідомляє газета Sonntagszeitung, про це може бути оголошено вже через два дні.
Обмінний курс швейцарського франка вже найближчими днями може бути прив'язаний до курсу євро. Уряд у Берні та Швейцарський емісійний банк (SNB) наразі ведуть інтенсивні переговори на цю тему, і відповідні плани вже готові, повідомляє 14 серпня виходить у Цюріху газета Sonntagszeitung.
Очікується, що про прив'язку курсу франка до євро буде оголошено вже 17 серпня. SNB відмовився прокоментувати це повідомлення. Агентство dpa зазначає, що наразі цей банк намагається стримати різке зростання курсу швейцарського франка, викликане початком в серпні лихоманки на фондових біржах.
Через побоювання з приводу подальшої долі долара і євро інвестори почали переводити гроші під франки та японські ієни, що вважаються більш стабільними валютами. У результаті курс швейцарського франка по відношенню до євро і долара досяг рекордного рівня, і це призвело до різкого подорожчання продукції швейцарського експорту. Наприкінці минулого тижня через чутки про можливу інтервенцію SNB курс франка, однак, знову помітно знизився.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас