Експерт: Профспілкам з Азаровим потрібно домовлятися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Профспілкам з Азаровим потрібно домовлятися

Казна та Політика
272
Всі неузгодженості щодо мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму та інших соціальних стандартів повинні бути предметом переговорів між урядом і профспілками при укладенні Генерального тристоронньої угоди.
Про це заявив сьогодні заступник голови парламентського комітету з питань соціальної політики та праці Ярослав Сухий, коментуючи повідомлення Федерації профспілок України про те, що Кабінет міністрів пропонує встановити занижений розмір мінімальної зарплати працівникам бюджетної сфери на 2012 рік.
"Прожитковий мінімум - взагалі розрахункова величина, тому щороку навколо неї ведуться переговори, але не щороку підписується генеральна угода. Профспілки вважають по-одному, уряд вважає по-іншому, кожен наполягає на затвердженні саме своїх цифр. І абсолютно немає необхідності виносити деталі переговорного процесу в широкі маси - їх потрібно обговорювати саме під час переговорів", - заявив представник Партії регіонів.
Нагадаємо, що раніше ФПУ поширила повідомлення за підсумками переговорів між урядом, профспілками і роботодавцями про визначення розміру прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати і базового тарифу єдиної сітки для працівників бюджетної сфери в проекті держбюджету-2012. У повідомленні наголошується, що Кабінет міністрів необґрунтовано занизив розмір середньої мінімальної зарплати в проекті держбюджету на 2012 рік.
Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що мета уряду та його особлива відповідальність - у другому півріччі конвертувати позитивний економічний рейтинг у підвищення рівня життя людей в Україні. Прем'єр зазначив, що, оскільки за рівнем життя Україна значно відстала від європейських країн, нарощування доходів громадян і соціальних гарантій держави є стрижнем державної економічної політики.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас