Сорос закликає створити механізм по виходу з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос закликає створити механізм по виходу з єврозони

Валюта
907
Американський мільярдер та інвестор Джордж Сорос вважає, що для виходу єврозони з кризи необхідно збільшити основний капітал приватних банків, випустити єдині облігації та розробити механізм щодо виходу країн із зони єдиної валюти.
У статті в газеті The Financial Times 81-річний фінансист заявив, що нинішні труднощі в єврозоні викликані високою заборгованістю банків. "Досі проблема збільшення капіталу банків Євросоюзу не вирішена, а без цього неможливо знайти вихід із ситуації", - вважає Сорос.
На його думку, для стабілізації макроекономічного стану в зоні євро необхідно також зважитися на випуск її єдиних облігацій. "Факт появи єдиних облігацій залежить від позиції Німеччини, яка поки виступає проти. Однак існують такі моделі емісії та контролю за подібними паперами, які здатні задовольнити вимоги Берліна", - пише фінансист.
Сорос також вважає, що Євросоюзу слід в екстреному порядку розробити механізм виходу країн з єврозони.
"Фінансові ринки не знизять тиск на єврозону і не дадуть її лідерам часу на роздуми, - цитує його ІТАР-ТАСС. - У цих умовах керівним структурам Євросоюзу слід якнайшвидше знайти шляхи до того, щоб зупинити розростання кризи. Три пропоновані мною заходи спрямовані на досягнення стабільності в зоні євро і зміцнення позицій єдиної європейської валюти".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас