Bloomberg: Топ-менеджери провідних американських банків втратили майже 100 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: Топ-менеджери провідних американських банків втратили майже 100 млн доларів

Фондовий ринок
453
Загалом глави Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley і Goldman Sachs втратили через обвал світових фондових бірж 94 млн доларів, пише "РБК daily" з посиланням на дані Bloomberg. Якщо станом на 29 липня вартість їхніх пакетів акцій перевищувала 531 млн, то в середині нинішнього тижня вона знизилася до 439 млн.
Біржові активи глави Goldman Sachs Ллойда Бланкфейн за цей період зменшилися більше від інших - на 52 млн доларів, до 232 млн. На другому місці за цим показником глава JP Morgan Джеймі Даймон. Вартість його пакета цінних паперів зменшилася на 31 млн, до 174 млн. Гендиректор Citigroup Вікрам Пандіт позбувся 4,7 млн, глава Morgan Stanley Джеймс Горман - 3,3 млн, гендиректор Bank of America Брайн Моніхан - 1,43 млн.
"Ми відбудуємо цей бізнес. І я гарантую, що протягом п'яти років фондові індекси будуть вищими, ніж зараз", - заявив Джемі Даймон в інтерв'ю CNBC.
Підтвердженням впевненості провідних фінансистів може служити той факт, що деякі з них вже зробили покупки на падаючому ринку. Зокрема, Джеймс Горман 4 серпня придбав 100 тис. акцій Morgan Stanley. Усього ж у період з 3 по 9 серпня 66 працівників з 50 провідних американських компаній придбали акції, повідомило Bloomberg. Це найвищий показник подібної активності з початку березня 2009 року, коли в розпал фінансової кризи фондовий ринок США впав до рекордно низьких рівнів.
При цьому активно поводились не лише керівники фінансового сектора. Серед покупців, наприклад, опинилися глави General Motors Ден Акерсон і MEMC Electronic Materials Ахмад Чатіла. Не виключено, що значна хвиля покупок припала і на 10 серпня, коли фондовий ринок США впав ще більше. Справа в тому, що згідно з американськими законами генеральні директори компаній зобов'язані розкривати свої угоди з цінних паперів протягом двох торгових днів з дня здійснення угоди.
Не виключено, що американські банки почнуть відігравати втрати вже в найближчі дні. У четвер американські фондові ринки відкрилися зростанням. Акції Bank of America в перші хвилини торгів подорожчали на 4%, Goldman Sachs - на 2,5%.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас